Ik ben erfgenaam / executeur

Wat moet je doen als je erfgenaam blijkt te zijn? Of misschien heeft de overledene bedacht dat jij de executeur moet zijn. Wat is dat precies en wat als je daar niet op zit te wachten? Je hebt waarschijnlijk best wat te regelen, maar wat kun je nu beter wel doen en wat niet?

Een hele hoop vragen, gelukkig kunnen wij jou de antwoorden geven en je informeren over het zuiver aanvaarden of beneficiair aanvaarden of misschien zelfs verwerpen. Ook kunnen we aangeven wat je als executeur moet doen en natuurlijk hoef je die taak niet te accepteren als je dat niet ziet zitten.

In een verklaring van erfrecht staat vermeld wie de erfgenamen zijn van de persoon die overleden is. Soms staat er ook in dat één of meer personen namens die erfgenamen mogen optreden. Dat kan heel handig en gemakkelijk zijn om te hebben wanneer er na een overlijden van alles geregeld moet worden bij bijvoorbeeld de bank, de gemeente, de energiemaatschappij en/of de verzekeringsmaatschappij.

Heb je vragen of wil je en toelichting, neem dan contact op. Of het nu gaat om advies of het regelen van een koopovereenkomst, leveringsakte, hypotheekakte: Wij zijn er voor jou!

Zuiver aanvaardenBeneficiair aanvaardenVerwerpen
Ben je aansprakelijk voor de schulden?
Moet je dit melden bij de rechtbank? maar meestal zal de notaris je wel een verklaring laten tekenen wij regelen dit voor jou wij regelen dit voor jou

Meer over leven en erven

Meer over leven en erven

De ideale wereld van een notaris

Wat is een levenstestament?