Leven en Erven

Toekomstplannen maken met je partner, er is bijna niets leuker dan dat. Om met een gerust hart plannen te kunnen maken is het goed om je te laten informeren of je misschien een samenlevingscontract nodig hebt. Of denk je eraan om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan?

Wat willen jullie samen delen en wat hou je privé? Is het misschien ook verstandig om een testament te maken? En wat kun je nu alvast afspreken voor het geval jullie situatie onderling wijzigt? Bijvoorbeeld wat als er kinderen komen of de relatie zelfs eindigt?

Dit zijn een hoop vragen en je zou bijna de weg kwijtraken! Gelukkig zijn wij er voor jou om de weg te wijzen, in gewonemensentaal, zodat jullie lekker verder toekomstplannen kunnen maken.

Neem contact op met ons en we geven je snel antwoord op jouw vragen.

Zomaar een paar dingen om over na te denken:

  • Wil ik mijn vermogen (mijn spullen, spaargeld, studieschuld, mijn auto en huis) delen met mijn partner?
  • Gaan we de huur of hypotheek 50%-50% betalen of in een andere verhouding?
  • Mag mijn partner later ook een deel van mijn pensioen krijgen?
  • Wie mag van mij erven?
  • Wie regelt mijn zaken als ik dat niet kan?

Meer over leven en erven

Meer over leven en erven

De ideale wereld van een notaris

Wat is een levenstestament?