Testament

Heb je nagedacht over wat er met je vermogen moet gebeuren wanneer jij er niet meer bent? Best een interessante vraag, want waarom zou je het aan de wetgever overlaten als je zelf heel precies kunt bepalen wat je wel of niet wilt.

Want weet die wetgever wel dat jij graag wat geeft aan dat ene goede doel, of dat je vindt dat die ene tante de beste persoon is om alles te regelen? Nee precies! Daarom kun je het beter zelf regelen. Dat geeft ook duidelijkheid aan je erfgenamen. Verder kun voor je erfgenamen vaak ook erfbelasting besparen door een ‘slim’ testament te maken.

Soms wordt gezegd dat het geen fijn onderwerp is om over na te denken. Aan de andere kant kun je het ook zien als een grote gunst die je je erfgenamen geeft. Zij hoeven niet te gissen hoe jij het graag geregeld zou hebben. Je bepaalt het namelijk zelf.

Denk ook niet zomaar dat je geen vermogen hebt. Zodra je een huis koopt, je bijzondere verzameling echt aan het uitbreiden bent of de spaarrekening leuk gevuld begint te raken heb je al vermogen.

Zit je te denken om een testament te maken of heb je vragen? Misschien wil je je huidige testament nog laten doornemen of het nog bij je past. Voor al die zaken kun je contact opnemen met Gideon of één van zijn collega’s. We bekijken en regelen het graag voor jou!

Redenen om een testament op te maken

  • Je wil iemand als erfgenaam aanwijzen die dat volgens de wet niet automatisch is
  • Je wil een geldbedrag nalaten aan bijvoorbeeld een goed doel of goede vriend(in), zonder dat dit goed doel of goede vriend(in) erfgenaam wordt
  • Je wil iemand aanwijzen die alles mag regelen namens de erfgenamen
  • Je wil iets opnemen over voogdij voor je (minderjarige) kinderen voor het geval je er niet meer bent
  • Je wil niet dat jouw nalatenschap via een omweg alsnog bij de familie van jouw ex-partner terecht komt
  • Je wil je onderneming nalaten aan een specifiek persoon/personen

Meer over leven en erven

Meer over leven en erven

De ideale wereld van een notaris

Wat is een levenstestament?