Levenstestament
Levenstestament is een beetje een misleidend woord. Levensvolmacht is misschien een beter woord. Je legt in een levenstestament namelijk vast aan wie je volmacht geeft om namens jou je zaken te regelen als jij dat even niet kunt. Zo kun je ook voorkomen dat er eventueel via de rechtbank een bewindvoerder wordt aangewezen. Je houdt het veel meer zelf in de hand.
Of misschien werk je veel in het buitenland en kun je niet altijd in Nederland zijn om allerlei zaken te regelen. Bijvoorbeeld bij het kopen van een woning of bij het afsluiten van verzekeringen. Dan kun je iemand aanwijzen die dat wel voor jou kan doen, terwijl jij afwezig bent.
Het gaat dus echt over een volmacht die geldt tijdens jouw leven. Wanneer je dingen wilt regelen voor nadat je bent overleden, dan maak je een testament op. Daarom is het woord levenstestament ook een beetje verwarrend.
Je kunt de levensvolmacht zo uitgebreid maken als jij zelf prettig vindt. Je kunt ook meerdere personen als gevolmachtigden aanwijzen. En jij bepaalt wanneer de volmacht in mag gaan. Wat je nog meer kunt regelen in een levenstestament? Wij vertellen het je graag!
Schenken met de warme hand
Navigeren in liefde en wet: Kies bewust tussen een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen
Ook een hekel aan belasting betalen? Denk aan de kleinkinderen!
De ideale wereld van een notaris
Wat is een levenstestament?